Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2017 » Березень » 1 » Cемінар-нарада для практичних психологів
10:07
Cемінар-нарада для практичних психологів

1 березня 2017 року на базі Кам’янського будинку творчості дітей та юнацтва проведено районний семінар-нараду для практичних психологів, соціальних педагогів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, громадських інспекторів з охорони дитинства на тему: «Система роботи спеціалістів психологічної служби з учасниками навчально-виховного процесу щодо попередження втягування дітей до груп, які пропагують насильство, жорстокість та суїцид».

Тема семінару досить актуальна, оскільки в Україні, як і в інших країнах, поширені самогубства серед дітей, підлітків та молоді. Ситуація в країні, що склалась, посприяла сплеску суїцидальних випадків, в тому числі і серед неповнолітніх.

Статистика дзвінків на Національну дитячу "гарячу" лінію ГО "Ла Страда-Україна" свідчить про те, що нижня вікова межа, коли дитина може вчинити суїцид,  знизилась  до 10-12 років  (ще два роки назад це був вік 14-16 років). Діти цієї вікової категорії  є активними користувачами соціальних мереж, чим користуються злочинці, які залучають неповнолітніх до небезпечних груп, метою яких є доведення до самогубства.

Розпочала семінар районний практичний психолог відділу освіти райдержадміністрації Дорошко Л.П. Вона окреслила актуальність проблеми дитячого суїциду  та теми «груп смерті» в соціальних мережах.

Людмила Петрівна наголосила, що першочерговою умовою попередження самогубств серед учнів є ретельне психолого-педагогічне виявлення дітей, чиї особистісні риси створюють підвищений ризик суїциду, індивідуальна робота з цією категорією дітей, розробка системи профілактичних заходів, широка просвітницька робота з сім’ями.

Учасники семінару переглянули відеоматеріали щодо небезпечних груп в соцмережах, які несуть загрозу життю та здоров’ю дитини. Обговорили причини потрапляння дітей у «суїцидальні» ігри.

У  рамках семінару проведено засідання «круглого столу»: «Шляхи попередження втягування дітей до груп в соціальних мережах, які провокують суїцид та спонукають дітей до його вчинення»

Учасниками  семінару обговорено план першочергових дій щодо попередження та протидії самогубств серед неповнолітніх. Зосереджено увагу на проведенні в закладах освіти системних заходів щодо запобігання негативних явищ в учнівському середовищі, роз’яснення та організації відповідної роботи серед учасників навчально-виховного процесу щодо попередження потрапляння дітей до груп в соціальних мережах, які провокують суїцид та спонукають дітей до його вчинення»

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 332 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Ваше ставлення до відміни ЗНО
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА