Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2017 » Листопад » 3 » Мала академія наук - це крок до профорієнтації та вибору професії
11:27
Мала академія наук - це крок до профорієнтації та вибору професії
Про особливості цьогорічної вступної кампанії до вищих навчальних закладів і про переваги здобуття освіти в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розповіли викладачі кам’янським школярам.
Зустріч із учнями Кам’янського еколого-економічного ліцею, Кам’янської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів № 1 та Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи  І – ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів № 2, Косарської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів відбулася 27 жовтня в приміщенні Кам’янського еколого-економічного  ліцею.
Людмила Шитик, доктор філологічних наук, професор кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики, розповіла школярам про те, що ННІ української філології та соціальних комунікацій готує фахівців за напрямами: 
— «Середня освіта. Українська мова і література», 
— «Філологія. Українська мова і література», 
— «Журналістика». 
У межах напряму «Середня освіта. Українська мова і література» можна здобути додаткову спеціалізацію «Англійська мова», у планах — «Практична психологія». Викладачка розповіла й про перспективи розвитку напряму «Філологія», а саме про спеціальність «Прикладна лінгвістика», відкриття додаткових спеціалізацій «Сценічна майстерність», «Лінгвістичне забезпечення роботи державних службовців», «Документознавство», «Судово-лінгвістична експертиза». 
«У нашому університеті ви можете здобути одну з найбільш запотребуваних нині спеціальностей — фах журналіста за такими спеціалізаціями, як журналістика за видами, реклама та PR у медіагалузі, видавничий бізнес та сучасні комунікативні технології. Ще під час навчання ви працюватиме, як кореспондент студентського телебачення й радіо, дописуватимете на сайти, зустрінете цікавих особистостей, почуєте тренерів, навчитеся бути публічними, проводитимете різні заходи, виготовлятимете рекламну продукцію та інше. Головне — станете конкурентноспроможними в медіа», — розповіла Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.
Цьогорічна майбутня випускниця Влада Покуль, Кам’янського еколого-економічного ліцею, ділячись враженнями, зауважує: «Я давно мрію стати вчителем української мови і літератури. У жовтні минулого року я відвідала ЧНУ імені Богдана Хмельницького, як учасниця МАН. Відтоді готуюся стати студенткою цього навчального закладу. Продовжую науково-дослідницьку роботу в МАН у секції «Українська мова». Бесіда з викладачами переконала мене в правильності мого вибору». 
«Я навчаюся в 10 класі, тому лише обираю, куди вступати та які предмети складати під час ЗНО. Після зустрічі з викладачами ЧНУ був приємно вражений від розповіді про спеціальність «Журналістика», про перспективи працевлаштування навіть під час навчання. А ще здивувало те, що багатьох випускників я вже знаю, бо бачив їх по телевізору», — поділився своїми емоціями Дмитро Романенко, учень 10 класу Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи  І – ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів.
Дарина Бондаренко, учениця 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею,  пов’язує своє майбутнє з літературою: «Захоплення поезією привело мене у світ літератури. Уже 2 роки я член МАН у секції «Літературна творчість». Розповідь про можливості розвитку творчих здібностей студентів у ЧНУ та їхні перспективи як професійних філологів мене дуже зацікавила. Я остаточно визначилася до якого вузу буду вступати». 
Нагадаємо, що для вступу на спеціальності «Середня освіта. Українська мова і література», «Філологія. Українська мова і література», «Журналістика» потрібні сертифікати ЗНО:
— «Українська мова і література», 
— «Історія України», 
— «Математика або англійська мова». 
31 жовтня група учнів Кам’янського еколого-економічного ліцею, Кам’янської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів № 1 та Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи  І – ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів відвідали навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького. Учні мали змогу відвідати фольклорно-етнографічну лабораторію «Музей українського рушника»  та поспілкувалися з викладачами, студентами. 
Крок до знань - це мистецтво пізнавати навколишній світ... Тільки найдопитливіші учні, спостерігаючи за довкіллям, виявляючи знаттєлюбність і прагнення до знань, не просто збирачі і колекціонери знань, а вже особистості, які прагнуть досягти глибшого розуміння явищ і намагаються здобути загальні ідеї зі своїх спостережень.

Переглядів: 370 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 87
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА