Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2017 » Травень » 10 » Працівники освіти відпочили в переддень травневих свят
14:02
Працівники освіти відпочили в переддень травневих свят



Двісті п’ять осіб працівників освіти району, в переддень травневих свят відвідали українську Голландію - так без перебільшення можна назвати місто в центрі нашої країни – Кропивницький.Кожної весни жителі міста потопають у різнобарвному цвіті тюльпанів, що тисячами ростуть в місцевому Дендропарку.

У 1972 році парк був офіційно зарахований до парків-пам'яток. Його територія постійно розширювалася й очищувалася від запустінь, і на сьогодні вона вже складає близько 45 га, з яких 33 займають зелені насадження,а решту відведено під розважальні заклади і атракціони. А в 2009 році Дендропарк був визнаний найкращим парком в Україні.

Справжня родзинка парку, на яку щороку приїжджають подивитися тисячі туристів з усієї України - це тюльпани, і їх з кожним роком кількість видів постійно збільшується: від ста тисяч до рекордних цифр.

Завершенням навчання семінару для працівників освіти стало відвідання Заповідника родини Раєвських у с.Розуміївці, де ми потрапили до Хрестовоздвиженської церкви, яка є усипальницею родини Раєвських.

Єдиним архітектурним ансамблем, який об'єднує захоронення сім'ї Раєвських, є мармурові пам'ятники витонченої роботи італійських майстрів у сквері біля усипальні. Нині храм перебуває в чудовому стані і навіть відносно часто відвідується туристами. Його дванадцять чавунних колон – це щось унікальне для української архітектури. Храм якісно відремонтували - відбудували головний купол, відкрили для огляду підземну усипальню. Настоятель храму одночасно є директором заповідника. Він досить обізнаний в історії храму та роду Раєвських і багато чого може розповісти, що із задоволенням і робить. Церква стоїть на пагорбі, з якого відкривається чудовий краєвид глибокої долини річки Тясмин. Вузький вигнутий серпом ставок, городи, які стрімко спускаються донизу, сільські хати на схилах – ідеальний український пейзаж.

По завершенню працівники відвідали музей села та на Бондарському ставі приготували лісову кашу, провели конкурси та розваги, отримавши масу приємних спогадів. 


Переглядів: 402 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 87
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА