Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2011 » Травень » 21 » 21 травня - Міжнародний День науки
19:36
21 травня - Міжнародний День науки

Шановні колеги!

Дорогі науковці і всі ті, хто піклується  про розвиток науки!

     21 травня ми відзначаємо Міжнародний День науки. Це свято, коли вшановуються досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання. Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені багато в чому визначаються науковим потенціалом.          

       Відомо, що високий професіоналізм українських науковців високо цінується у всьому світі. Сьогодні наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій співпраці влади та вчених має сучасні наукові заклади освіти та відомі технологічні розробки.          

       Провідним науковим закладом в районі є Кам’янський еколого-економічний ліцей, на базі якого створено Науково-практичне товариство "Камелія", в якому працюють талановиті педагоги-науковці.          

      В 2010-2011 навчальному році ліцей має вагомі перемоги: Чупак Олександр Вікторович, учень 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею: Перше місце Інтернет-олімпіади з економіки в Черкаській області (Черкаси, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Друге місце Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з економіки (Одеса, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Друге місце в ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки (Черкаси, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Сертифікат Всеукраїнського конкурсу « Intel ЕКО Україна 2011» в категорії комп’ютерні науки, національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів International Science and Engineering Fair (Київ, науковий керівник Чумаченко Олег Анатолійович); Друге місце в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, відділення комп’ютерних наук, секція Internet – технології та WEB дизайн (Черкаси, наукові керівники: Чумаченко Олег Анатолійович, Чумаченко Вікторія Станіславівна); Друге місце в ІУ етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки (Хмельницький, вчитель Гетьман Людмила Іванівна). Бондаренко Юлія Геннадіївна, учениця 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею має перемогу у регіональному Всеукраїнському молодіжному  конкурсі «Новітній інтелект України». Тема роботи: «Як припинити втечу інтелекту та робочих рук з України?» (наукові керівники Чумаченко Олег Анатолійович та Безверха Тетяна Миколаївна). участі у Національному відбірковому етапі, що відбудеться в Києв Іванченко Ольга Вікторівна, учениця 11 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею зайняла третє місце у ІІІ етапі Всеукраїнського захисту науково – дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у  науковому відділенні технічних наук в секції технологічні процеси та перспективні технології. Базова дисципліна – математика. (наукові керівники: Єрмоленко Володимир Олександрович, Чумаченко Вікторія Станіславівна). Учениця 10 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею Кам'янської районної ради Черкаської області Ходоровська Віолетта Валеріївна здобула бронзову медаль Міжнародного конкурсу комп'ютерних проектів INFOMATRIX 2011 в категорії «програмування». Тема роботи: «Використання технологій HTML, CSS, JavaScript для створення електронного навчального посібника «Інтерактивні тести з інформатики для 9 класу». Науково-практичне товариство Кам'янського еколого-економічний ліцею "Камелія" було нагороджене Дипломом за І місце в номінації "Наука" і отримало Сертифікат на суму 30000 грн. (директор ліцею О.А.Чумаченко, голова НПТ В.О.Єрмоленко, учні - Ольга Іванченко, Олександр Шульга, Сергій Ісаєв). НТП "Камелія" також нагорожено Дипломом за ІІ місце в номінації "Підприємництво" і отримало Сертифікат на суму 20000 грн. Керівник проекту В.О.Єрмоленко, учні - Олексій Дроботенко (школа №1), Вікторія Коваль (ліцей), Аліна Пастушок (ліцей).          

      Гордістю нашого району є Кам’янська громадська організація «Спілка краєзнавців» Національної спілки краєзнавців України,  яку очолює Шамрай Олександр Григорович – начальник відділу освіти Кам`янської районної  державної адміністрації, кандидат історичних наук, в.о. доцента кафедри державного управління та соціально-політичних наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького,  голова районної організації „Спілка краєзнавців”, лауреат обласної премії ім. М.Максимовича.    «Спілка краєзнавців» співпрацює з усіма навчальними закладами, громадськими організаціями, які є в Кам`янському районі і зацікавлені в розвитку краєзнавства, в збереженні безцінної історико-культурної спадщини малої батьківщини. Кам’янська районна державна адміністрація та відділ освіти Кам’янської РДА пишаються науковими досягненнями та науковцями в районі, чиї здобутки отримали високе визнання та шану не лише на регіональному рівні, а й в Україні і навіть  на міжнародному рівні.  

         Дозвольте висловити вдячність молодим науковцям та їх науковим керівникам. Так тримати!  Не зупиняйтесь на досягнутому! Нових перемог та звершень Вам !!!

Переглядів: 589 | Додав: РайВО | Рейтинг: 3.0/2
Анонси подій
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 87
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА