Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2011 » Жовтень » 12 » День Українського козацтва
18:40
День Українського козацтва

На виконання Указу Президента України від 17 лютого 2001 року № 101/2001 «Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформування населення» та з метою оперативного інформування населення області про процеси, які відбуваються у державі й регіоні та на виконання доручення голови облдержадміністрації від 06.06.2011 №54, спрямованого на активізацію проведення роз’яснювальної роботи серед жителів області про роботу органів виконавчої влади інформуємо, що в навчальних закладах району адміністраціями закладів проведено інформаційні дні з метою роз’яснення Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

12.10.2011 у навчальних закладах району відбувся інформаційний день на тему «Українське козацтво – захисник України та її народу», присвячений Дню Українського козацтва, який відзначається 14 жовтня, згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999 р. № 966, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди начальник відділу освіти провів тематичну зустріч з учнівською молоддю та педагогічним колективом в Тимошівській ЗОШ. У своєму виступі начальник відділу освіти розкрив  значення українського козацтва в історії України, а також наголосив, що в Україні немає більш важливого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та більш важливого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього.

О.Г. Шамрай повідомив, що історія українського козацтва тісно пов’язана з нашим краєм. Населення Черкащини Середнього Подніпров’я відіграло особливу роль у час виникнення козацтва та його розвитку. Козацьке населення, по суті перебувало біля джерел створення військово-політичної організації українського козацтва – Запорізької Січі, а також реєстрового козацтва.

Отже, історія Черкащини, Середнього Подніпров’я – це історія України в мініатюрі. Її вивчення – це свята справа кожного.

З особливою повагою до історії українського козацтва поставилися всі навчальні заклади району. З цієї нагоди були проведені наступні заходи: тематичні, історичні години та уроки історичної пам’яті, години духовності, години козацької слави «Гомін далеких віків», «Покрова – свято козацьке», «Лунає на віки горде ім’я – козаки», організовано книжкові виставки на дану тематику.

Переглядів: 616 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 87
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА