Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2013 » Квітень » 29 » Ліцеїст отримав ІІІ місце у конкурсі Малої академії наук України.
18:12
Ліцеїст отримав ІІІ місце у конкурсі Малої академії наук України.

                                                                       

22 квітня у Великій фізичній аудиторії Київської політехніки зібралися майже півтори сотні майбутніх техніків, конструкторів, винахідників, фахівців у галузі інформаційних технологій з усіх куточків України. Урочисте відкриття відділень технічних і комп’ютерних наук розпочалося приємним сюрпризом: на прямий відеозв’язок з учнями МАН вийшов німецький астронавт, професор технічного університету міста Мюнхен, доктор природничих наук, почесний доктор НТУУ «Київський політехнічний інститут», член Піклувальної ради Малої академії наук України Ульріх ВАЛЬТЕР. Перебуваючи на кафедрі космічної техніки Мюнхенського технічного університету, він висловив щирі вітання талановитому українському юнацтву.

З напутнім словом до молоді звернувся народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій, заступник члена Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи Валерій ОМЕЛЬЧЕНКО. «Україна приділяє виняткову увагу обдарованій молоді, і я радий, що ця ініціатива підтримується і Президентом, і Кабінетом Міністрів, і Верховною Радою. Зовсім недавно у Верховній Раді був організований Комітет інформатизації та інформаційних технологій. Ми вже сьогодні займаємося розробленням IT-стратегії країни і багатьма нагальними проблемами у цій сфері. Я хотів би, щоб кожен з вас знайшов себе в житті, визначився з майбутньою професією і знайшов працевлаштування, яким буде задоволений. Хочу побажати всім конкурсантам успіхів, творчих перемог і здобутків, а керівництву Малої академії наук і КПІ – здоров’я і добробуту в усьому», – наголосив Валерій Павлович.

Значну допомогу у проведенні конкурсу-захисту та інших заходів Малій академії наук традиційно надає Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Ректор цього провідного вітчизняного вишу, академік Національної академії наук України і Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії В. М. Глушкова НАН України, доктор технічних наук, професор Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ теж виступив перед юними дослідниками. «Ми раді вітати представників Малої академії наук. Ви – дуже бажані партнери, тому що щороку до Київського політехнічного інституту вступає понад сто найталановитіших випускників Малої академії, і це – найкращі наші студенти. Ми будемо дуже раді бачити вас у наших аудиторіях», – зазначив він.

Конкурс-захист учнів-членів Малої академії наук відбувався у три етапи:

  • написання науково-дослідницьких робіт;
  • виконання контрольної роботи з базової дисципліни – 23 квітня;
  • захист науково-дослідницьких робіт – 24 квітня.

Кожен з етапів конкурсу-захисту має свої особливості та специфіку.

Учень 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею Олександр Морозов виборов третє місце у відділенні технічних наук (секція технологічних процесів та перспективних технологій, базова дисципліна математика). Щиро вітаємо Олександра, його наукових керівників Єрмоленка Володимира Олександровича та Зайцеву Людмилу Іванівну і бажаємо їм нових наукових здобутків.

Переглядів: 444 | Додав: РайВО | Рейтинг: 5.0/1
Анонси подій
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Ваше ставлення до відміни ЗНО
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА