Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2013 » Травень » 30 » Оздоровлення 2013 та робота з обдарованою молоддю.
16:10
Оздоровлення 2013 та робота з обдарованою молоддю.

30 травня у залі засідань ДП Кам’янське лісове господарство відбулася колегія Кам’янської районної державної адміністрації за участю голови облдержадміністрації, Героя України С.Б.Тулуба. Начальник відділу освіти Кам’янської районної державної адміністрації Олександр Григорович Шамрай виступив з питанням  ,,Про стан підготовки оздоровчих закладів до оздоровлення в літній період 2013 року, роботу з обдарованими дітьми та молоддю”. У виступі начальника відділу освіти було зазначенно:

2013 рік оголошено Президентом України – Роком дитячої творчості. Особливу увагу потрібно звернути на необхідність координування роботи в поточному році відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України.   Турбота про здоров’я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління. Оздоровлення і відпочинок дітей час літніх канікул не тільки сприятимуть укріпленню здоров'я та поновленню сил перед початком нового навчального року, а й сприятимуть розвитку дітей, реалізації їх творчих здібностей, формуванню здорового способу життя.

Проводиться робота щодо розвитку мережі закладів оздоровлення та відпочинку. При загальноосвітніх навчальних закладах міста та району працюватимуть 18 пришкільних таборів для дітей 1-4 класів (787 дітей),  19 таборів праці і відпочинку (485 дітей), 12 пришкільних таборів для старшокласників з тематичними та профільними змінами (316 дітей),  1 літня школа «Камелія» для творчо обдарованих дітей при Кам’янському еколого-економічному ліцеї ( 28 дітей) протягом 14 робочих днів. Всього 50 таборів, в них планується охопити відпочинком 1616 дітей (65 % від кількості дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком). Табори будуть працювати з 01 червня по 17 червня 2013 року.

При Михайлівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат з 25 травня по 14 червня 2013 року розпочав роботу пришкільний табір з цілодобовим перебуванням, де оздоровлюється 86 дитини.

Заплановано роботу позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку „Джерельце” Кам’янської районної ради Черкаської області, який розташований в с. Юрчиха, вул. Польова, 7, з цілодобовим перебуванням дітей тривалістю 21 день кожна зміна. Табір працюватиме у три зміни: перша та третя зміни будуть проводитись за рахунок оплати профспілками, фонду соціального страхування та батьківських коштів), а друга зміна (60 категорійних дітей), за рахунок коштів районного бюджету. Загальна кількість дітей, оздоровлених в таборі „Джерельце” становитиме 160 осіб.

Згідно плану роботи з творчо обдарованими дітьми в районі систематично проводяться фестивалі творчості „Юні таланти Кам’янщини”, „Грайлива веселка”, літературний конкурс „Тарасовими шляхами”, різні фестивалі,   інтелектуальні конкурси та змагання.

         На сьогоднішній день у нас є результати, якими ми можемо пишатися. І це робота не одного дня, а система, що вироблялася протягом багатьох років у названих вище закладах освіти, але  разом із тим у роботі з творчо обдарованими дітьми є ряд  проблем, які ми повинні вирішувати вже сьогодні. Це стосується як матеріальної бази закладів освіти, так і активізації роботи  педагогічних працівників шкіл району, де ця ланка роботи потребує покращення.

 Тому перед освітянами, які працюють над розвитком інтелектуального потенціалу підростаючого покоління, поставлені важливі завдання, що потребують спільних зусиль для їх  вирішення.

 

Переглядів: 426 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 87
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА