Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Свята сьогодні

Головна » 2011 » Лютий » 25 » Польська делегація побувала у Тимошівській ЗОШ
18:59
Польська делегація побувала у Тимошівській ЗОШ

                                                                                                    

Знаковою подією вважали жителі с. Тимошівки присвоєння школі почесного ім’я польського композитора Кароля Шимановського. На урочистості з цього приводу приїжджали високоповажні гості з Польщі. На переговорах, які відбулися з керівниками області і нашого району, були обговорені заходи щодо подальшої співпраці двох держав.

Приємно, що справа не завершилася лише перемовинами. Минулої п’ятниці з візитом до Тимошівки завітали заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян, пан Рафал Вольський, начальник консульського відділу посольства республіки Польща, пані Дорота Дмуховська, консул  консульського відділу посольства республіки Польща, Геннадій Лінкевич, голова правління польського культурного центру ім. Кароля Шимановського в м. Черкаси.

На подвір’ї школи поважних гостей зустрічали голова райдержадміністрації Віталій Архип’юк, голова районної ради Юрій Таран, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Шамрай, директор Тимошівської ЗОШ Юрій Погорілий.

На вишитому рушнику хліб-сіль пану Рафалу  піднесли учні школи. Гості поклали квіти до меморіальної дошки, яка засвідчує, що саме тут народився і провів молодість видатний польський композитор Кароль Шимановський.

Після цього відбулися переговори, на яких йшла мова про культурні надбання та соціально-економічний розвиток обох країн. Поляків цікавило все. Представники обласної та районної влади коротко охарактеризували напрямки економічного розвитку області і району.  В свою чергу від польських гостей вони з цікавістю дізнавалися про організацію органів місцевого самоврядування, налагодження земельних відносин, управління освітою в їхній державі.

Польські гості були в захваті від огляду музеїв Кароля Шимановського і народної творчості. Пан Рафал Вольський, відповідаючи на моє запитання про перші враженні від відвідування школи сказав, що він міг лише мріяти про те, що побуває в  святих місцях,  де народився і ріс великий композитор. Він в захопленні від організації зустрічі. Пан Рафал запевнив також, що на цьому візиті співпраця не завершиться, вони приїхали не лише відвідати пам’ятні місця, а й сприяти їх розвиткові.

— Вже зараз робоча група опрацьовує договори про співпрацю з польською стороною, які неодмінно будуть підписані, —  завірив Василь Касян.

Згідно з цим договором,  відзначив також пан Рафал, вже найближчим часом ми почуємо про перші кроки співпраці. Вони передбачають поїздку нашої молоді до Польщі. А польські делегати проведуть майстер-класи на базі Тимошівської загальноосвітньої школи.

На прощання консул подякував керівникам району за теплий прийом, за те, що пам’ять про видатного композитора живе.

                                                                                                                                                   Світлана

                                                                                                                                         МАГЛЬОВАНА.

Переглядів: 740 | Додав: РайВО | Рейтинг: 0.0/0
Анонси подій
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Ваше ставлення до відміни ЗНО
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Освітній портал ПедПРЕСА